Home Page / Novinky / Hledáme patrony soch

Hledáme patrony soch

Vážení občané,
v rámci prvního ročníku Sochání pro Hedviku vzniklo 5 velmi zajímavých uměleckých děl, jež dávají novou dimenzi veřejnému prostoru oficiálně pojmenovanému Nám. Hedviky Vilgusové. Máme velkou radost z pozitivního přijetí projektu klánovickou veřejností.
 

Veřejnost nejčastěji zajímá, jak dlouho budou sochy v Klánovicích vystaveny, kde budou finálně umístěny či zda je možno je odkoupit. Naším záměrem od prvopočátku bylo uskutečnit celý projekt tak, aby sochy byly v trvalém užívání klánovické veřejnosti a aby sloužily ozvláštnění a zdůraznění kulturního charakteru Klánovic. Proto chceme, aby sochy zůstaly tam, kde jsou.


K tomu nyní můžete přispět i vy!! Hledáme finanční patrony jednotlivých soch, kteří přispějí částkou 10 000,-Kč na vznik vybraného díla. Prostředky budou využity k pokrytí části nákladů akce, finální instalaci soch a jejich údržbě. Sochy pak budou převedeny do majetku MČ Praha – Klánovice na bázi darovací smlouvy s Klánovickým fórem. Jméno oficiálního patrona sochy bude s jeho souhlasem uvedeno na popisném štítku sochy vedle názvu akce, ročníku, názvu díla, jména a podpisu autora sochy.


Prosíme proto zájemce o patronát, aby se ozvali Romaně Kubíčkové na tel. 604 288 076 či mail romana@klanovickeforum.cz . Žádáme o podporu samozřejmě i další dobrodince, kteří nemohou darovat takovou částku, aby přispěli byť sebedrobnější částkou, na účet Klánovického fóra, nadačního fondu číslo 51-1069300217/0100 s poznámkou v popisu platby „sochy 2012“.
 

Jako první si nalezla patrona socha od Petra Fidricha s názvem Měsíc, slunce, dítě, země. Tímto upřímně děkujeme Šimoně a Petru Maškovým spolu s paní Martou Ustrnulovou za vstřícnost a podporu.

Král a královna Jiřího Kašpara, Pohádkové tajemno Jiřího Genzera či Padlý anděl Jana Švadlenky mohou sloužit Klánovicím i díky vaší podpoře. Za zájem, podporu a případnou finanční účast předem děkujeme.


Sochání pro Hedviku podpořili tito důležití partneři: ÚMČ Praha – Klánovice, Lesy České republiky, Ing. Miloš Král – Zelený domov a Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o. Děkujeme!
 

Petr Kubíček, Klánovické fórum & Karel Vilgus